Pokiaľ by ste radi obmedzili mäso a neviete ako na to, tak vďaka strukovinám sa vám táto snaha môže veľmi jednoducho premeniť na úspešnú. Ak váhate, či sa vám vďaka strukovinám podarí zabezpečiť si adekvátnu dávku zdraviu prospešných látok, tak vám veľmi rýchlo vysvetlíme vhodnosť tejto alternatívy. Strukoviny by sme totižto mohli zaradiť na zoznam tých potravín, ktoré by sme mali konzumovať pravidelne a na našich tanieroch by v žiadnom prípade nemali chýbať. Hlavným dôvodom ich zaradenia do nášho jedálnička je najmä skutočne bohatý obsah bielkovín v rastlinnej podobe, vláknina či sacharidy. Tento typ potraviny je vyhľadávaný tiež kvôli schopnosti zasýtiť na pomerne dlhú dobu https://cs.bab.la/slovnik/cesky-anglicky/na-dobu-neur%25C4%258Ditou a pokiaľ nás čaká náročný deň a akosi si nebudeme vedieť spraviť prestávku na pokrm, tak takýto obed môže byť viac než vhodný.

musli

Strukoviny by ste rozhodne mali zaradiť do svojho jedálnička aj vy

Či už chcete konzumáciu mäsa obmedziť alebo sa jej chcete úplne vyhnúť, tak strukoviny sú tou ideálnou voľbou. Dôležité je však správne kombinovanie strukovín a tie by sme mali vhodne doplniť o obilniny. Mäso totižto obsahuje celú paletu esenciálnych aminokyselín, čo sa o rastlinných potravinách povedať nedá. Kombinácia strukovín s obilninami tento problém však veľmi dobre rieši. Za všetky možné kombinácie spomenieme len jednu a tou je napr. pita chleba a cícerový hummus. Takýto pokrm sa z hľadiska obsahu bielkovín plnohodnotne vyrovná ktorémukoľvek receptu z mäsa. Navyše chutí skvele, dokáže osloviť aj nejedného milovníka mäsových jedál, zasýti naozaj veľmi dobre a nášmu telu dodá všetko potrebné.

slunečnicová semínka

Strukoviny chutia pomerne širokému okruhu ľudí, no do svojho jedálnička ich nezaraďujú väčšinou z jedného hlavného dôvodu. Tou je problém nafukovania, ktoré môže byť pri niektorých profesiách alebo pri určitom dennom programom pomerne nekomfortné. Dôvodom takéhoto stavu však nie je vo väčšine prípadov naše trávenie, ale nesprávna príprava strukovín. Tie je potrebné dostatočne dlho namočiť a tento proces môžete realizovať pokojne celú noc. Pred varením je potrebné vodu vymeniť. Počas varenia je následne typickou pena, ktorá sa kumuluje na povrchu vody. Pocit nadúvania by mohla spôsobovať aj tá, a tak by sme ju mali lyžicou zozbierať.

Viac zaujímavých informácií nájdete na webovej stránke https://bezodpadu.sk/.