Pečený losos a viacero podstatných informácií na prípravu tohto skvelého receptu

Pýtate sa, či je pečený losos jednoduchý na prípravu? Určite áno. Množstvo ľudí má totižto z prípravy rýb rešpekt a vo väčšine prípadov sa boja, že mäso budú príliš dlho piecť, v dôsledku čoho bude vysušeným a nebude až tak chutným. Ak sa však rozhodnete pre tento recept a budete pri ňom rešpektovať niektoré z jednoduchých zásad, tak pečený losos sa stane obľúbeným receptom aj vo vašej kuchyni. Poďme sa teda pozrieť bližšie na niektoré z odporúčaní tak, aby ste z jeho prípravy nemali prehnaný rešpekt a vedeli ste si pochutnať na jeho mäse. V jednoduchosti je krása a v oblasti gastronómie to rozhodne platí niekoľkonásobne viac. Takto je tomu aj pri príprave rýb a lososa by sme rozhodne nemali príliš prekombinovať. Vyberte jednu hlavnú surovinu, s ktorou budete rybu pripravovať a určite nič nepokazíte. Medzi takéto recepty patrí napr. aj losos s pomarančom. Obrovskou výhodou je teda aj to, že na prípravu lososa nebudete potrebovať nijako veľa ingrediencií.

grilovaný losos

Pečený losos by mal byť predovšetkým o jednoduchosti

Chuť rýb je sama o sebe pomerne intenzívna a pokiaľ obľubujete recepty z rýb, rozhodne by ste sa nemali snažiť túto chuť za každú cenu prebiť inou surovinou. Absolútne štandardnými surovinami by preto v prípade pečeného lososa mali byť bylinky, olivový olej a soľ. Filet o hrúbke cca 1,5 cm sme schopní upiecť za cca 5 – 6 min., no tento čas samozrejme závisí od štruktúry konkrétneho kusu mäsa. Isté kúsky mäsa však môžu byť v niektorých miestach hrubšie a v iných zasa tenšie.

sirový losos

Prípravu pečeného lososa treba následne prispôsobiť z časového hľadiska konkrétnemu kúsku mäsa, a tak sa pokojne môže stať, že tie najhrubšie kúsky budete musieť pripravovať o cca 2 – 3 minúty dlhšie. Počas tohto intervalu by sme však mali lososa kontrolovať a za žiadnu cenu mu nedovoľte sa pripáliť. Nejeden začínajúci kuchár môže mať problém identifikovať ten správny čas jeho odstavenia z panvice alebo vytiahnutia z rúry. Väčšinou si nie sú istí a rybu radšej pečú dlhšiu. V dôsledku toho je potom mäso vysušené. Ak do mäska jemne pichnete vidličkou a jednotlivé pruhy sa začnú oddeľovať, tak tento čas je rozhodne tým správnym na ukončenie jeho pečenia. Chuť ryby navyše zvýrazníte pokvapkaním citrónovou šťavou a recept je určite hotový. Viac receptov nájdete na https://spolukstolu.podravka.sk/.



Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup